Wortelkanaalbehandeling - Mondzorg Vinkeveen

Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaal behandeling

Een wortelkanaalbehandeling is nodig wanneer het binnenste weefsel van een tand, bekend als pulpa, ontstoken of geïnfecteerd raakt. Deze ontsteking of infectie kan optreden als gevolg van verschillende oorzaken, waaronder:

1. Diepe tandbederf: Als tandbederf niet op tijd behandeld wordt, kan het de tandpulpa bereiken, waardoor ontsteking en infectie ontstaan.

2. Tandletsel: Trauma aan een tand, zoals een barst, breuk of slag, kan de tandpulpa beschadigen en ontsteking veroorzaken.

3. Herhaalde tandheelkundige behandelingen: Herhaalde tandheelkundige behandelingen aan dezelfde tand, zoals meerdere vullingen, kunnen uiteindelijk de tandpulpa beschadigen en een wortelkanaalbehandeling noodzakelijk maken.

4. Tanderosie: Langdurige blootstelling aan zuren, bijvoorbeeld door veelvuldig gebruik van zure voedingsmiddelen of dranken, kan het tandglazuur doen slijten en leiden tot blootstelling van de tandpulpa, wat vervolgens kan leiden tot ontsteking.

Tekenen en symptomen die kunnen aangeven dat een wortelkanaalbehandeling nodig is, zijn onder meer:

  • Aanhoudende of ernstige tandpijn, vooral bij het kauwen of bij het aanraken van de
   tand.
  • Gevoeligheid voor warmte of kou die niet verdwijnt na het vermijden van triggers.
  • Zwelling rond de tand.
  • Verkleuring van de tand.
  • Een puistje op het tandvlees in de buurt van de pijnlijke tand.

Als een van deze symptomen aanwezig is, is het belangrijk om zo snel mogelijk een tandarts te raadplegen voor een evaluatie. Een wortelkanaalbehandeling kan de pijn verlichten, de infectie behandelen en de tand redden van verdere schade of verlies.

Wij nemen nieuwe patiënten aan en helpen u graag verder!

OPENINGSTIJDEN

CONTACT

Telefoon

0297 7438 12

E-mail

info@mondzorgvinkeveen.nl

Adres

Kerklaan 12a 3645 EV Vinkeveen

© 2024 Mondzorg Vinkeveen | Algemene voorwaarden

Scroll naar boven