Transparante beugel - Mondzorg Vinkeveen

Transparante beugel

Transparante beugel

Een transparante beugel, ook wel bekend als een doorzichtige aligner of een transparante aligner, is een orthodontische behandeling die wordt gebruikt om tanden recht te zetten en te corrigeren zonder het gebruik van traditionele metalen beugels. Hier zijn de algemene stappen van een transparante beugelbehandeling bij de tandarts:

1. Consultatie: De eerste stap is een consultatie met een tandarts die gespecialiseerd is in orthodontie. Tijdens deze afspraak zal de tandarts de huidige stand van je tanden beoordelen, mogelijke behandelopties bespreken en de verwachtingen van de behandeling uitleggen

2. Tandheelkundig onderzoek en digitale scan: Als je besluit om een transparante beugelbehandeling te ondergaan, zal de tandarts een grondig tandheelkundig onderzoek uitvoeren, inclusief het nemen van digitale scans, röntgenfoto’s en/of afdrukken van je gebit. Deze gegevens worden gebruikt om een individueel behandelplan op te stellen.

3. Behandelplan en 3D-simulatie: Op basis van de verkregen gegevens zal de orthodontist met wie wij samenwerken een individueel behandelplan opstellen. Dit omvat een gedetailleerd plan van hoe je tanden zullen verschuiven tijdens de behandeling. Vaak wordt er een 3D-simulatie gemaakt, zodat je een voorbeeld krijgt van het verwachte resultaat.

4. Vervaardiging van de aligners: Nadat het behandelplan is goedgekeurd, worden de aligners op maat gemaakt. Dit wordt meestal gedaan met behulp van geavanceerde computertechnologieën. Elke aligner wordt ontworpen om geleidelijk druk uit te oefenen op specifieke tanden om ze te verplaatsen naar de gewenste positie.

5. Het dragen van de aligners: Zodra de aligners zijn vervaardigd, worden ze aan jou geleverd. Je draagt de aligners gedurende de dag en ‘s nachts, met uitzondering van het eten en poetsen. Elke aligner wordt gewoonlijk gedurende 1-2 weken gedragen voordat je naar de volgende in de reeks gaat.

6. Tandheelkundige controles: Gedurende de behandeling zul je regelmatig terugkeren naar de tandarts voor controles. Dit is gemiddeld iedere 8 weken. Tijdens deze afspraken zal de tandarts je voortgang evalueren, eventuele aanpassingen aanbrengen in het behandelplan en nieuwe sets aligners verstrekken.

7. Voltooiing van de behandeling: Zodra de behandeling is voltooid en je tanden de gewenste positie hebben bereikt, zal de tandarts je voorzien van retentieapparatuur, zoals een retainer en-of spalkjes, om ervoor te zorgen dat je tanden op hun nieuwe positie blijven staan.

Het is belangrijk om de instructies nauwkeurig op te volgen en regelmatig naar afspraken te gaan om een succesvolle transparante beugelbehandeling te garanderen.

Wij nemen nieuwe patiënten aan en helpen u graag verder!

OPENINGSTIJDEN

CONTACT

Telefoon

0297 7438 12

E-mail

info@mondzorgvinkeveen.nl

Adres

Kerklaan 12a 3645 EV Vinkeveen

© 2024 Mondzorg Vinkeveen | Algemene voorwaarden

Scroll naar boven