Mondhygiënist - Mondzorg Vinkeveen

Mondhygiënist

Mondhygiënist

Wat doet een mondhygiënist ; Voor wie is de mondhygiënist bedoeld? ; Hoe vaak moet ik naar de mondhygiënist ; Onze werkwijze met EMS Airflow Profylaxis Master

Wat doet een mondhygiënist?

Een mondhygiënist is een gekwalificeerde zorgverlener die gespecialiseerd is in het bevorderen van mondgezondheid en het voorkomen en behandelen van tandheelkundige aandoeningen. De taken van een mondhygiënist omvatten onder andere:

1. Gebitsreiniging: Een van de belangrijkste taken van een mondhygiënist is het uitvoeren van professionele gebitsreinigingen, ook wel gebitsreinigingen genoemd. Dit omvat het verwijderen van tandplak en tandsteen van het tandoppervlak, vooral op moeilijk bereikbare plaatsen zoals tussen de tanden en onder het tandvlees.

2. Tandsteenverwijdering: Tandsteen, ook bekend als tandsteen, kan zich ophopen op de tanden en tandvlees en kan niet worden verwijderd met normaal tandenpoetsen. Een mondhygiënist gebruikt speciale instrumenten om tandsteen veilig te verwijderen en zo het risico op tandvleesontsteking en andere tandheelkundige problemen te verminderen.

3. Tandheelkundig advies: Een mondhygiënist biedt educatie en advies over mondhygiëne, inclusief de juiste poetstechnieken, het gebruik van floss of interdentale borstels, en mondverzorgingsproducten zoals tandpasta en mondspoelingen. Ze kunnen ook tips geven over voedingsgewoonten die de mondgezondheid kunnen verbeteren.

4. Behandeling van tandvleesaandoeningen: Mondhygiënisten zijn opgeleid om tandvleesaandoeningen zoals gingivitis en parodontitis te herkennen en te behandelen. Ze kunnen professionele gebitsreinigingen uitvoeren om tandplak en tandsteen te verwijderen en ontstekingen te verminderen, en ze kunnen patiënten adviseren over het beheersen van tandvleesaandoeningen met behulp van goede mondhygiënepraktijken.

5. Fluoridebehandeling: Mondhygiënisten kunnen fluoridebehandelingen uitvoeren om het tandglazuur te versterken en tandbederf te voorkomen. Dit kan vooral nuttig zijn voor patiënten met een hoog risico op tandbederf, zoals kinderen en mensen met een droge mond.

6. Screening voor mondziekten: Mondhygiënisten voeren regelmatig screenings uit voor mondziekten zoals mondkanker en orale infecties. Ze kunnen verdachte afwijkingen opmerken tijdens een gebitsreiniging en patiënten doorverwijzen naar een tandarts of specialist voor verder onderzoek en behandeling.

Kortom, mondhygiënisten spelen een essentiële rol bij het handhaven van een goede mondgezondheid en het voorkomen van tandheelkundige problemen. Ze werken nauw samen met tandartsen en andere zorgverleners om patiënten te helpen een gezonde en stralende glimlach te behouden.

Voor wie is de mondhygiënist bedoeld?

De mondhygiënist is bedoeld voor een breed scala aan mensen, van kinderen tot volwassenen en ouderen, die streven naar een goede mondgezondheid en preventie van tandheelkundige problemen. Hier zijn enkele specifieke groepen mensen voor wie een mondhygiënist bijzonder waardevol kan zijn:

1. Kinderen: Mondhygiënisten kunnen een belangrijke rol spelen bij het onderwijzen van kinderen over goede mondhygiënepraktijken, zoals tandenpoetsen en flossen, en het voorkomen van tandbederf en tandvleesaandoeningen op jonge leeftijd

2. Volwassenen: Voor volwassenen biedt de mondhygiënist routinematige gebitsreinigingen en controles, evenals educatie over mondhygiëne en advies over het voorkomen van tandheelkundige problemen zoals tandvleesaandoeningen en tandbederf.

3. Patiënten met tandvleesaandoeningen: Mensen met gingivitis (tandvleesontsteking) of parodontitis (ernstige tandvleesaandoening) kunnen baat hebben bij de expertise van een mondhygiënist in de behandeling en beheersing van deze aandoeningen.

4. Patiënten met een droge mond: Mensen die last hebben van een droge mond (xerostomie) als gevolg van medicatiegebruik, medische aandoeningen of andere oorzaken, kunnen profiteren van advies en behandelingen die door mondhygiënisten worden geboden om de mondvochtigheid te verbeteren en tandbederf te voorkomen.

5. Patiënten met speciale behoeften: Mensen met speciale behoeften, zoals mensen met een verstandelijke of lichamelijke handicap, kunnen baat hebben bij de zorg en ondersteuning die mondhygiënisten bieden om een goede mondgezondheid te behouden.

6. Zwangere vrouwen: Zwangere vrouwen hebben een verhoogd risico op tandvleesaandoeningen als gevolg van hormonale veranderingen. Mondhygiënisten kunnen zwangere vrouwen adviseren over mondverzorging tijdens de zwangerschap en helpen bij
het voorkomen en behandelen van tandheelkundige problemen.

Kortom, de mondhygiënist is bedoeld voor iedereen die streven naar een goede mondgezondheid en preventie van tandheelkundige problemen, ongeacht leeftijd, gezondheidstoestand of speciale behoeften. Het regelmatig bezoeken van een mondhygiënist kan helpen bij het behouden van een gezonde en stralende glimlach gedurende het hele leven.

Hoe vaak moet ik naar de mondhygiënist?

Hoe vaak je naar de mondhygiënist moet, hangt af van verschillende factoren, waaronder je algemene mondgezondheid, risico op tandheelkundige problemen en eventuele specifieke aandoeningen of behoeften. Over het algemeen wordt echter aanbevolen om minstens één keer per jaar een bezoek te brengen aan de mondhygiënist voor een routinematige controle en gebitsreiniging.

Onze werkwijze met EMS Airflow Profylaxis Master

De EMS Airflow Profylaxis Master is een geavanceerd tandheelkundig apparaat dat wordt gebruikt voor professionele gebitsreiniging en tandheelkundige zorg. Het is een systeem voor gebitsreiniging dat gebruikmaakt van een combinatie van perslucht, water en een speciaal ontwikkelde poederoplossing om tandplak, tandsteen en verkleuringen effectief te verwijderen van het tandoppervlak, tussen de tanden en onder het tandvlees.

Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van de EMS Airflow Profylaxis Master:

1. Gebitsreiniging: Het EMS Airflow-systeem biedt een grondige en efficiënte reiniging van het gebit door gebruik te maken van een krachtige warme waterstraal vermengd met fijne poederdeeltjes. Dit helpt om tandplak, tandsteen en oppervlakkige verkleuringen effectief te verwijderen, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.

2. Comfortabel voor de patiënt: De gebitsreiniging met de EMS Airflow Profylaxis Master is over het algemeen comfortabeler voor de patiënt in vergelijking met traditionele reinigingsmethoden, zoals handmatige scaling met tandheelkundige instrumenten. De warme waterstraal is zacht voor het tandvlees en veroorzaakt minder irritatie en gevoeligheid.

3. Minimale invasiviteit: In tegenstelling tot traditionele scaling en root planning, die het gebruik van scherpe tandheelkundige instrumenten omvatten, is de EMS Airflow-methode minder invasief en vereist het geen direct contact met de tanden. Dit kan leiden tot minder ongemak en weefseltrauma tijdens de procedure.

4. Verwijdering van verkleuringen: Naast het verwijderen van tandplak en tandsteen kan de EMS Airflow Profylaxis Master ook helpen bij het verwijderen van oppervlakkige verkleuringen op het tandoppervlak, waardoor de tanden witter en helderder worden.

5. Veelzijdigheid: Het EMS Airflow-systeem kan worden gebruikt voor verschillende tandheelkundige toepassingen, waaronder routinematige gebitsreiniging, behandeling van tandvleesaandoeningen, voorbereiding van het tandoppervlak voor restauratieve procedures en het verbeteren van de esthetiek van de glimlach.

Kortom, de EMS Airflow Profylaxis Master is een geavanceerd tandheelkundig apparaat dat effectieve en comfortabele gebitsreiniging biedt, waardoor tandartsen en mondhygiënisten een hoog niveau van zorg kunnen bieden aan hun patiënten.

Wij nemen nieuwe patiënten aan en helpen u graag verder!

OPENINGSTIJDEN

CONTACT

Telefoon

0297 7438 12

E-mail

info@mondzorgvinkeveen.nl

Adres

Kerklaan 12a 3645 EV Vinkeveen

© 2024 Mondzorg Vinkeveen | Algemene voorwaarden

Scroll naar boven