Intake - Mondzorg Vinkeveen

Intake

Eerste afspraak

Bij een eerste kennismaking maakt u kennis met de mondhygiënist en/of tandarts, onze werkwijze, de praktijk en  wij maken kennis met u. Wat kunt u van ons verwachten:

Bij de intake worden de volgende stappen doorlopen:

Graag meenemen bij uw eerste afspraak:

Angst voor tandarts

Angst voor de tandarts, ook wel tandartsfobie genoemd, is een veelvoorkomende angst die mensen ervan kan weerhouden regelmatige tandheelkundige zorg te zoeken, wat kan leiden tot ernstige mondgezondheidsproblemen. Hier zijn enkele stappen die kunnen helpen om met angst voor de tandarts om te gaan:

1. Communiceer: Bespreek je angst openlijk met ons. Wij zullen begrip tonen voor je zorgen en kunnen samen met jou strategieën bedenken om de angst te verminderen

2. Stel een signaal in: Vooraf de behandeling kunnen we een teken afspreken, zoals een handgebaar, als je een pauze nodig hebt of als je je ongemakkelijk voelt tijdens de behandeling. Dit geeft je een gevoel van controle en zorgt ervoor dat je de behandeling op je eigen tempo kunt doorlopen.

3. Probeer ontspanningstechnieken: Gebruik ademhalingsoefeningen, meditatie, progressieve spierontspanning of andere ontspanningstechnieken om je angst te verminderen voordat je naar de tandarts gaat en tijdens de afspraak zelf.

4. Afleiding gebruiken: Luister naar muziek met een koptelefoon tijdens de behandeling, concentreer je op een punt aan het plafond of denk aan iets anders om je aandacht af te leiden van de tandheelkundige procedure. We hebben eveneens een tv aan het plafond en kunnen een leuke Netflix documentaire of serie voor je aanzetten.

5. Neem kleine stappen: Begin met het maken van korte afspraken voor eenvoudige procedures om vertrouwen op te bouwen voordat je overstapt op meer uitgebreide behandelingen.

Bij Mondzorg Vinkeveen zijn wij niet alleen toegewijd aan het leveren van hoogwaardige tandheelkundige zorg, maar ook aan het creëren van een comfortabele en ondersteunende omgeving voor al onze patiënten.

Het is belangrijk om te onthouden dat het omgaan met angst voor de tandarts een proces is dat tijd kan kosten. Door open te staan voor communicatie en het zoeken naar de juiste ondersteuning en strategieën, kun je je angst voor de tandarts geleidelijk aan verminderen en de nodige tandheelkundige zorg krijgen voor een goede mondgezondheid.

Ons team is getraind om empathisch te zijn en begrip te tonen voor je gevoelens en we zullen altijd naar je luisteren en rekening houden met je behoeften en zorgen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je vragen hebt of als er iets is waarmee we je kunnen helpen voorafgaand aan je afspraak. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze praktijk en ervoor te zorgen dat je tandheelkundige ervaring zo aangenaam mogelijk is.

Wij nemen nieuwe patiënten aan en helpen u graag verder!

OPENINGSTIJDEN

CONTACT

Telefoon

0297 7438 12

E-mail

info@mondzorgvinkeveen.nl

Adres

Kerklaan 12a 3645 EV Vinkeveen

© 2024 Mondzorg Vinkeveen | Algemene voorwaarden

Scroll naar boven