Implantologie - Mondzorg Vinkeveen

Implantologie

Implantologie

Een tandheelkundig implantaat kan nodig zijn in verschillende situaties waarin één of meerdere tanden ontbreken of verwijderd moeten worden. Hier zijn enkele veelvoorkomende scenario’s waarin een tandarts een implantaat kan aanbevelen:

1. Vervanging van één ontbrekende tand: Als er één tand ontbreekt, kan een tandheelkundig implantaat worden gebruikt om een natuurlijke tand te vervangen. Het implantaat wordt in het kaakbot geplaatst en fungeert als een kunstmatige tandwortel waarop een kroon wordt bevestigd, waardoor een esthetisch en functioneel vervangende tand ontstaat

2. Vervanging van meerdere ontbrekende tanden: Voor patiënten die meerdere naast elkaar gelegen tanden missen, kunnen meerdere tandheelkundige implantaten worden geplaatst om een brug of een prothese te ondersteunen. Deze implantaten bieden een stabiele basis voor het bevestigen van een brug of een prothese, waardoor het comfort en de functionaliteit van het gebit worden verbeterd.

3. Behoud van botstructuur: Wanneer een tand verloren gaat, kan het kaakbot in dat
gebied langzaam beginnen af te breken omdat er geen tandwortel meer aanwezig is om het te stimuleren. Een tandheelkundig implantaat kan helpen bij het behouden van de botstructuur door de stimulatie van het kaakbot te behouden, wat op zijn beurt kan helpen bij het behoud van de gezichtscontouren en de algehele gezondheid van het gebit.

4. Verbetering van de stabiliteit van een prothese: Voor patiënten met een volledige gebitsprothese die moeite hebben met stabiliteit en retentie, kunnen tandheelkundige implantaten worden gebruikt om implantatetandwortels te plaatsen waarop de prothese kan worden vastgeklikt. Dit staat bekend als een implantaatgedragen prothese en biedt aanzienlijke verbeteringen in comfort, stabiliteit en kauwvermogen vergeleken met traditionele loszittende prothesen.

Wij zullen de specifieke behoeften van elke patiënt beoordelen en aanbevelen of een tandheelkundig implantaat geschikt is op basis van factoren zoals de algehele gezondheid van de patiënt, de conditie van het kaakbot en de specifieke situatie van het ontbrekende gebitselement(en).

Wij nemen nieuwe patiënten aan en helpen u graag verder!

OPENINGSTIJDEN

CONTACT

Telefoon

0297 7438 12

E-mail

info@mondzorgvinkeveen.nl

Adres

Kerklaan 12a 3645 EV Vinkeveen

© 2024 Mondzorg Vinkeveen | Algemene voorwaarden

Scroll naar boven