Facings - Mondzorg Vinkeveen

Facings

Facings

Facings, ook wel bekend als veneers, zijn dunne schelpen van porselein of composiethars die permanent op de voorkant van de tanden worden geplaatst om hun uiterlijk te verbeteren. Hier zijn enkele situaties waarin facings bij de tandarts nodig kunnen zijn:

1. Esthetische verbetering: Facings worden vaak gebruikt om het uiterlijk van tanden te verbeteren. Ze kunnen worden toegepast om tanden te corrigeren die verkleurd zijn, gebarsten, misvormd, gespleten, of ongelijk van vorm of grootte zijn. Facings kunnen ook worden gebruikt om de algehele esthetiek van een glimlach te verbeteren door het aanzien van tanden te veranderen.

2. Verkleurde tanden: Als tanden ernstig verkleurd zijn en niet reageren op bleken, kunnen facings een effectieve oplossing bieden om een heldere, wittere glimlach te bereiken.

3. Gebroken of gespleten tanden: Facings kunnen worden gebruikt om gebroken of gespleten tanden te herstellen, waardoor de tanden er weer compleet en natuurlijk uitzien.

4. Misvormde tanden: Tanden die van nature misvormd zijn of abnormale vormen hebben, kunnen worden verbeterd met facings om een meer esthetisch aantrekkelijke glimlach te creëren.

5. Ruimtes tussen tanden: Facings kunnen worden gebruikt om kleine openingen tussen tanden te dichten, waardoor een meer uniforme glimlach ontstaat.

6. Verbetering van de uitlijning: In sommige gevallen kunnen facings worden gebruikt om lichte scheefstand van tanden te corrigeren zonder de noodzaak van orthodontische behandeling.

Het is belangrijk op te merken dat facings een cosmetische oplossing zijn en niet altijd geschikt zijn voor elk tandheelkundig probleem. Een tandarts zal de specifieke situatie van de patiënt beoordelen en aanbevelen of facings geschikt zijn om de gewenste resultaten te bereiken.

Wij nemen nieuwe patiënten aan en helpen u graag verder!

OPENINGSTIJDEN

CONTACT

Telefoon

0297 7438 12

E-mail

info@mondzorgvinkeveen.nl

Adres

Kerklaan 12a 3645 EV Vinkeveen

© 2024 Mondzorg Vinkeveen | Algemene voorwaarden

Scroll naar boven