Tandartscontrole

Wij adviseren om twee maal per jaar voor controle te komen.  Bij een controle voeren wij geen behandeling uit, maar brengen alleen de situatie van uw gebit in kaart.
Door regelmatige gebitscontrole zorgt u  ervoor dat gebitsproblemen vroegtijdig gesignaleerd worden. En dat deze niet ongemerkt groter worden. 
De mondgezondheid staat tevens in verbinding met de rest van uw lichaam en uw immuunsysteem. Bij een slechte verzorging, heeft dat rechtstreeks gevolgen voor uw gezondheid. Ontstekingen in de mond kunnen namelijk leiden tot hart- en vaatziekten, diabetes en meer. 

Tijdens een controle kijken wij naar het volgende:

  1. – Update van uw algehele gezondheid, bijv. wijziging medicatie

  2. – Uw vragen, wensen, klachten worden besproken
  3. Functie van uw gebit, zoals krachtverdeling en esthetiek
  1. – Controle van de slijmvliezen op afwijkingen 

  2. – Conditie van uw tanden, zoals gaatjes en slijtage
  3. – Conditie van uw tandvleeszoals ontsteking
  4. Röntgendiagnostiek
  5. Functie van uw gebit, zoals krachtverdeling en esthetiek

Als de tandarts een probleem vaststelt, kan besloten worden om het verloop van de aandoening in de gaten te houden (monitoren). Is behandeling nodig, dan wordt er in overleg met u een behandelplan opgesteld. Uw wensen, vragen en klachten worden besproken en meegenomen in het plan. Vervolgens krijgt u een heldere uitleg over de kosten en de behandeling. Tevens kunnen wij voor u nagaan of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Zo weet u exact met welke kosten u rekening dient te houden.